iskola

A verseny a Szegedi Ipari, Szolgáltató Szakképző és Általános Iskola Déri Miksa Tagintézményének tornatermében lesz megrendezve 2012. május 12-én. A verseny (megnyitó) délelőtt 9.30 órakor kezdődik és a tervek szerint este 7-ig tart majd.

Szeretném megköszönni Feketű Béla főigazgató úrnak, hogy otthont adott a verseny megrendezéséhez. Az infrastruktúra ingyenes biztosítása nélkülözhetetlen támogatás a versenynek, ami pénzben ki sem fejezhető. Külön köszönet Szűcs Péter tanárúrnak aki a kiskunhalasi helyszín ellehetetlenítése után született optimizmusával segített megmenteni a versenyt.

Idén egy külön műhelysarok lesz kialakítva a mechanikai munkákhoz a galériában:

muhely

Letettük a nagyesküt, hogy a termet eredeti állapotában adjuk vissza. Külön tábla fog figyelmeztetni mindenkit, hogy 230-as flexxel és gázzal hegeszteni csak itt lehet. A tornaterembe iskolai padok kerülnek amire mindenki hozzon magával valami védőborítást (karton, fólia..) amennyiben nincs 110% kész és még kirívó példaként esetleg forrasztania kell. Hosszabbítót, elosztót szintén hozni kell, de ezt még pontosan leírom a verseny előtt.

Ebben a pillanatban (2012.03.15.) még nem eldöntött kap-e a terem védőborítást. Nagyobb valószínűséggel nem így a képen látható terület lesz a pálya alapja. Itt is igaz, hogy a robot nem karcolhatja a parkettát, de ez a hungarocellre is igaz. Nem ígérem, hogy lesz homogén egyszínű borítás, mert 64m2 lefedni igen drága (azért dolgozunk rajta).

palya

A műhold 7 méter magasra kerül. Mivel a kamerának meghagytuk az eredeti 80 fokos objektívjét lehet a pálya méreténél kicsit csalnunk kell, hogy ne legyen fehér folt. Mikor a kamera felkerül (péntek reggel) a pálya méretét igazítjuk a látómezőhöz. Előzetes tesztek alapján 9x7m lesz a pálya megtartva a küldetésben megadott célterületek arányait.

A parkolás az iskola területén belül lehetséges, de az utcán is bőven van szabad hely.

parkolo

Az iskola mellett van svédasztalos hamburgeres vidéki árakkal, Tisza part, belváros 15 perc séta.


Nagyobb térképre váltás

A verseny minden évben rendkívül laza, kötetlen. Röviden egy ottalvós buli. Mind péntek éjszaka mind szombat éjjel a tornateremben lehet aludni. Melegvíz és tornaszivacs és a közösség teszi 6 csillagos szállodává.

Sipos Attila